Cantona.se
Flyttfakta

Tips för en billigare flytt oktober 19, 2016

flytta billigare

En flytt är ganska dyrbar oavsett om man fixar med allting själv eller inte. Ska man flytta själv måste man införskaffa kartonger och emballage så att man kan packa ner alla prylarna ordentligt. Sen behöver man kanske hyra en större skåpbil, ett släp eller mindre lastbil för att köra grejerna.

Ska man ha flytthjälp av kompisar och bekanta behöver man också bjuda på mat och dricka till medhjälparna, det hör till god ton och är det minsta man kan göra nu när de har både lagt undan tid men också svettats för din skull. Allt som allt blir det i alla fall några tusenlappar. Räkna också in bensinkostnaderna om du behöver köra fram och tillbaka flera gånger för att få med alltihop samt om ni eventuellt måste hyra ett släp eller en skåpbil.

Tar man hand om flyttstädningen själv så behöver man kanske lägga några hundralappar på städprylar också.

Om man anlitar en flyttfirma så går det åt lite mer pengar, kostnaden avgörs också av hur mycket hjälp man vill ha av flyttbolaget. Tar man bara hjälp med transporten blir priset lägre än om man vill ha en hel paketlösning med nedpackning och slutstädning. Men någonstans runt 7000 – 10 000 kr för en tvåa är inga konstigheter om man bara väljer att få hjälp med transporten och runt 20 000 kr om man vill få stora flyttpaketet.

Har man inte dessa pengar kan man kolla med banken om man kan få ett privatlån. Bankerna har lite olika regler kring sina privatlån gällande åldersgränser, inkomstgränser och hur lite eller mycket man kan låna. Undvik så kallade SMS-lån om du kan, dessa brukar ha rejält höga räntor och avgifter vilket du kan läsa om på alltomsmslan.se. Låna endast hos seriösa företag, det bästa är nästan att gå till den bank som du har idag och fråga dem vad de kan erbjuda.

Du kan också jämföra olika banker med varandra så att du får bästa möjliga ränta och villkor om du behöver ett lån. De flesta banker har information om sina lån på sina webbsidor där du kan se både ränta och lånevillkor. Kolla in Swedbank till exempel.

För att inte överraskas av extra kostnader efter flytten är det viktigt att du och flyttfirman skriver ett avtal om vad allt ska kosta och där du tydligt specificerar alla viktiga upplysningar som flyttfirman kan ha användning för när de beräknar priset. Till exempel om hiss finns, förråd, om du har några extra stora möbler eller föremål.

Kategorier flytta