Cantona.se
Flyttfakta

Att köpa flyttkartonger augusti 22, 2016

Flyttlådor

Flyttkartonger är ett kapitel för sig har jag märkt. Smartson har till och med gjort tester för att se vilka som är bra och vilka som inte håller måttet. Mycket bra initiativ tycker jag med tanke på hur dyra flyttkartongerna är!

Testet är tyvärr från 2011 och jag önskar att de hade gjort ett nytt test sedan dess för att se om någon förändring skett i kvaliteten sedan dess. Bäst betyg fick Shurgards flyttlåda som lovordades för att den var stabil och hade bekväma handtag. De nästan två viktigaste punkterna. Att lådan ska vara stabil måste vara nummer ett, för man vill ju inte att låda ska gå sönder och alla saker ramla ut. Och bekväma handtag kan vara minst lika viktigt så att man orkar bära upp eller ned en låda för alla trappor samtidigt som man kan hålla stadigt i lådan.

Näst bäst betyg fick IKEAs flyttlådor som också hade bra handtag enligt testpanelen. Det var dessutom en avsevärd prisskillnad mellan flyttlådan från Shurgard och IKEAs flyttkartong. Den förstnämnda varianten kostade 38 kronor medan IKEAS endast kostade 18 kr vilket blir en prisskillnad på 20 kr per kartong. Ska man ha 20 lådor blir det därmed 400 kr dyrare att välja kartongen från Shurgard än den från IKEA. Egentligen är inte prisskillnaden något problem för mig, men jag kan tänka mig att det är lättare att sälja Shurgards lådor på exempelvis blocket än vad det är att sälj IKEAs flyttlådor, så då hamnar man nog på samma peng i slutändan ändå.

Nu när jag varit inne och kollat på Shurgards webbsida för att se vad deras kartonger kostar i dag så kan jag konstatera att de inte längre har kvar flyttkartongen som var med i testet. Men de har en massa andra kartonger att välja mellan för olika behov. Bland annat hade de en smart kartong som var avlång med en klädstång för kläder. Mycket smart och praktiskt.

IKEA verkar inte heller ha kvar samma kartong. Nu har de en lite mindre variant och priset är dessutom betydligt bättre än innan. Nu får man två kartonger för 19 kr! Frågan är bara om kvalitén är därefter, det är ju inte för inte som den är billigare.

Om man inte vill lägga ner pengar på att köpa en massa flyttkartonger kan man fråga någon kompis om de har att låna ut. Anlitar man ett flyttbolag kan de ha flyttlådor att låna ut. Om du köper egna kartonger är det ekonomiskt att spara dessa för framtida flyttar. Vik ihop dem så att de blir platta så tar de mindre plats.

Alla vet ju också att bananlådor är ett av de bättre alternativen. Dessa lådor kan man ibland köpa eller kanske till och med få av sin lokala matbutik om man har tur!

Kategorier Personligt