Cantona.se
Flyttfakta

Bävar inför en flytt maj 27, 2016

Flytta

Bara tanken på att flytta gör mig skräckslagen! Det är inte bara tanken på att lämna sitt hem för ett nytt där man inte vet om man kommer att trivas eller få plats på ett bra sätt. Det är också en svindlande tanke att man ska lyckas packa ner hela sitt hem i flyttkartonger som ska bäras fram och tillbaka och sen packas upp. Vilket jobb! Inte bara ska allt organiseras, det ska också lyftas ut, fraktas och sen lyftas ut igen…. Jag blir matt av bara tanken.

Som jag tidigare skrivit och som du säkert räknat ut så går jag och sambon och funderar på att skaffa en ny lägenhet. Vi har varit på mängder av visningar och tittar konstant runt efter ny lägenhet. Det är ju en djungel och det är otroligt svårt att hitta en lägenhet som man är riktigt nöjd med och till det pris man vill betala… Sen är det ju det här med flytten som gör att jag egentligen inte känner mig så sugen på att flytta vilket gör att jag kanske drar ut på det lite extra.  Det här med flytten känns som en pärs redan på förhand och något jag verkligen bävar inför. Min sambo försöker stötta och säger att vi kommer greja det, men jag tvivlar starkt.

Därför började jag göra research på hur man flyttar så enkelt som möjligt. Det enklaste vore att bara hiva ut allt genom fönstret och ner i en container och sen börja om på ny kula i det nya hemmet. Men det vill man ju inte, alla kära ägodelar, favoritmöblerna och så vidare måste ju med till det nya placet om det ska kunna kännas som hemma.

Istället är flyttbolag ett intressant alternativ. Jag började googla och blev snabbt nedslagen när jag möttes av sökresultat som ”flyttbolag i kartellhärva”, ”kvinna lurad av flyttbolag” och ”flyttbolag utan yrkestrafiktillstånd”. Då insåg jag att det kanske inte bara var så enkelt som att lyfta på luren och ringa ett flyttbolag för hjälp. Istället blev det början på mycket mer research och planerande för att hitta en seriös flyttfirma som kan ställa upp till ett vettigt pris, man kan ju inte betala hur mycket som helst heller.

Förhoppningsvis kommer jag stå väl rustad den dagen det är dags att flytta. Det vill jag också uppmuntra andra att vara! Man behöver självklart inte vara lika kunskapssökande som jag, men se till att välja ett seriöst flyttbolag för att minimera risken för otrevligheter i samband med flytten, det är mitt råd.

Men det var inte bara nedslående information jag möttes av när jag googlade på flyttbolag! Jag fick också reda på att man kan få all möjlig hjälp man kan tänkas behöva. Flyttfirmorna kan till och med hjälpa till med att packa ner och upp alla prylar åt en om man vill! Det var till och med bättre än jag hade vågat hoppas på. Visserligen kostar en sån service också därefter, men allt är ju relativt och är man som jag skräckslagen inför flyttbördan kan det vara ett litet pris att betala för att kunna flytta!

Å andra sidan… det kanske är mer värt att bjuda över några kompisar och betala dom istället och hyra en lastbil eller en större skåpbil. Det skulle både kännas mer tryggt, men också mycket trevligare att veta att ens personliga ägodelar är i händer man kan lita på. Att pengarna sedan hamnar i mina kompisars fickor är ju också roligare.

Vi får väl se hur det här slutar, än har inte rätt lägenhet dykt upp i alla fall så problemen har inte börjat på allvar.