Cantona.se
Flyttfakta

Flyttnoja juli 4, 2016

flytta med bil

Häromdagen diskuterade jag min flyttnoja med en jobbarkompis, då jag och sambon går i tankarna att hitta en ny lägenhet. Min jobbarkompis kunde absolut inte förstå problemet med att flytta och försökte peppa mig genom att berätta inspirerande flytthistorier om hur kul det är att flytta och sa att jag inte ska ha själva flytten som en stoppkloss. Kompisar kan hjälpa till, man myser till det efteråt med en rejäl fest och schysst mat och så vidare. Det låter verkligen kul och trevligt, men sen försöker jag föreställa mig hur det skulle vara och ser bara ett enda kaos och ett berg av saker man måste göra.

Min jobbarkompis tyckte tvärtemot att det här med att anlita ett flyttbolag lät ångestskapande. Tänk att ha okända personer som packar ner alla ens prylar eller flyttar på ens ömtåliga möbler. Tänk om något går sönder? Tänk om de tappar bort något? För dem är ju sakerna bara saker som går att ersättas, för mig är de jätteviktiga och ibland oersättliga.

Hon hade en poäng i det måste jag säga. Men jag har ännu inte nappat på det där flytta-själv-tänket. I alla fall inte helt själv, någon form av hjälp tror jag att vi måste ha om inte av en flyttfirma så av vänner och/eller släktingar.

Sen beror det ju naturligtvis på hur långt man ska flytta också. Behöver man flytta mellan två städer är det kanske för långt att köra flyttlass fram och tillbaka själva och då behöver man ofta någon större lastbil och flyttfirma till hjälp. Det höll hon faktiskt med om, men påpekade att det finns ett mellanting mellan att göra allting själv och att göra ingenting själv och det höll jag med om.

Man behöver ju inte gå så långt som att låta flyttfirman packa ner och upp ens saker, man kan göra det själv och bara låta dem stå för bärandet ut och in i flyttbilen och sen själva transporten. Det blir billigare så också. Visserligen kommer man inte undan det tunga jobbet med att packa ihop och packa upp, men man slipper springet och bärandet. Det man verkligen vill ha hjälp med att flytta är ju de tunga och otympliga sakerna som soffa, säng, garderober och så vidare. Så det tål att tänkas på! Kanske blir det ett mellanting av alltihopa för att hålla det så billigt och enkelt som möjligt samtidigt som ens personliga ägodelar får en varsam flytt. Det var i alla fall skönt att prata av sig med någon som lyssnar!

Kategorier flytta Personligt