Cantona.se
Flyttfakta

Glöm inte försäkringar vid en flytt augusti 26, 2016

Hemförsäkringar

En sak som är oerhört viktig att tänka på när det gäller flytt och bostadsbyte, det är det här med försäkringar. Man ska inte glömma bort att teckna en försäkring också för den nya bostaden så att både hemmet och lösöret är försäkrat när det väl flyttats dit. Tänk också på att det finns olika typer av försäkringar beroende på vilken bostadstyp du ska försäkra… mycket att fundera på, som om man inte har nog med tankar inför en flytt. Här kan du i alla fall på lite info om olika försäkringstyper så att du får ett hum om vilka olika hemförsäkringar som finns.

Det är också bra att kolla upp vilka försäkringsregler som gäller för själva flytten om något skulle bli skadat. Anlitar du en flyttfirma kolla upp med dem vad de har för försäkringar om dina saker skulle skadas i flytten. En försäkring kanske inte räddar dina prylar om olyckan är framme men du vet att du i alla fall har möjlighet att köpa nya prylar utan att du ska betala ännu mer pengar än vad du redan har lagt ned på flytta, för det är ju inte gratis direkt att flytta, kassan kommer nog att bli rätt tom.

Här kan du läsa vad som gäller hos försäkringsbolaget If om du ska flytta. Kanske har ditt försäkringsbolag liknande information som är bra att ta del av innan själva flytten?

Ett bra argument till varför man ska använda sig av flyttfirmor är just det här med försäkringar. Tänk om någon som hjälper dig skadas i flytten, då kanske den personen inte har någon försäkring som täcker skadan vilket kan bli väldigt dyrt och tråkigt.

Personligen tycker jag det är jätteviktigt med försäkringar och har en privat olycksfallsförsäkring ifall olyckan skulle vara framme. Det kan ju bli väldigt tungt både ekonomiskt, psykiskt och fysiskt om man skulle behöva bli sjukskriven en längre period eller om man skulle bli invalidiserad. En olycksfallsförsäkring kan i alla fall trygga upp den ekonomiska situationen till viss del.

Förutom försäkringar så är det bra att komma ihåg att teckna elavtal så att man har el så fort man kommer till nya bostaden. Ja det finns som sagt tusen saker att tänka på när man ska flytta! Flytt av telefon och internet, adressändring, meddela alla man känner att man flytta ja listan kan skrivas lång och då har jag inte ens kommit till själva flytten än…

Man får helt enkelt skriva upp en checklista på allt som måste ordnas innan flytten börjar närma sig så att man har full koll på läget. Än så länge har jag dessa punkter på min lista:

  • Boka flyttfirma
  • Fixa fram kartonger, antingen köpa själv eller via flyttfirman
  • Ordna med hemförsäkring
  • Fixa elabonnemang
  • Se till att flytta med bredbandet till nya bostaden
  • Adressändra
  • Flyttstäda, antingen göra själv eller anlita en städfirma

Tipsa gärna om fler punkter jag ska ha med på min checklista! Jag har säkert glömt en massa saker som man bör tänka på innan flyttlasset går.

Kategorier Personligt