Cantona.se
Flyttfakta

Några tips inför flytten oktober 24, 2019

Jag hittade en bra och intressant artikel med tips på hur man underlättar flytten. Bland tipsen fanns bland annat att märka upp kartongerna med olika färger på tejpen för olika rum. Jättesmart, då vet man snabbt vilken kartong som ska till vilket rum! Det gäller oavsett om man har flytthjälp av kompisar eller ett flyttbolag.

Ett annat tips var att lägga papptallrikar emellan tallrikarna så att de inte skaver sönder varandra. Supersmart tycker jag. Men jag vill också påpeka att du har ett stort ansvar för dina saker om du väljer att packa dina grejer själv. Flyttfirman brukar inte ta ansvar för sånt som går sönder i flyttlådorna om de inte själva har packat ner sakerna om det inte uppenbart beror på felhantering av kartongen. Så det är bara att fylla så mycket som möjligt med frigolit, papper och annat som kan skydda de ömtåliga sakerna.

Artikeln hittade jag på Sköna Hems webbsida och du kan googla efter den om du är intresserad!

Inför flytten kan jag också tipsa om att söka runt på nätet och leta efter bra flyttkartonger. Vanliga flyttlådor går att få tag i lite varstans. Men det är inte alltid dessa kartonger passar till allt. Exempelvis finns det höga kartonger för sånt som behöver plats på höjden och inte kan läggas ner. Sen finns det kartonger för tv-apparater och så vidare. På överskottsbolaget kan man bland annat köpa glasavdelare så att man kan packa ner glasen på ett tryggt sätt. Jag har också sett liknande avdelare fast för flaskor och tallrikar. Perfekt om du har vinflaskor att flytta till exempel.

När jag letade efter smarta flyttkartonger hittade jag ett företag, nu nedlagt, som satsade på något som hette gröna lådan. Det är en grön plastlåda med lock som man hyr och som marknadsfördes som ett miljövänligt alternativ för de som vill slippa vika upp kartonger och vara oroliga att kartongerna ska ge vika under flytten.

Ett tips är att söka upp företag som säljer emballage på nätet som exempelvis apak eller Boxon. Visst det blir lite dyrare men det kan också helt klart vara värt det, speciellt om man inte ska bära lådorna själva. Sen har de en massa andra bra saker som man kan ha nytta av som olika varianter av tejphållare och framförallt tejp, om de nu säljer styckvis det är det inte alla bolag som gör.

Kategorier Personligt